Rybí filé nakrájené na kostky, pokapané citrónem a ochucené solí a pepřem, odležené, zprudka opečené, nakonec v misce zapečené spolu s omáčkou a nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
300 g | filé |
40 g | kyselé smetany |
20 g | oleje |
10 g | hladké mouky |
10 g | tvrdého sýra |
2 lžičky | citronové šťávy |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Filé nakrájíme na kostky, které osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou, necháme v chladu asi 30 minut odležet
2. Maso zprudka oresujeme na dobře rozpáleném oleji, opečené kostky vyskládáme do zapékací misky, zbylý tuk na pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, promícháme, zalijeme horkou vodou, osolíme a povaříme
3. Nakonec přidáme kyselou smetanu a podle chuti ještě okyselíme citronovou šťávou, omáčku chvíli povaříme
4. Omáčkou přelijeme filé v zapékací misce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem
5. V troubě vyhřáté na 200 °C pokrm zapečeme.
Hodnota dvou porcí je 2077 kJ.