REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé zapečené s houbami a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filé zapečené spolu s podušenými houbami, šunkou a sýrem. Jedna porce má zhruba 1332 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 grybího filé (treska, pangasius ...)
200 gčerstvých hub
100 gplátků šunky
20 gplátků ementálu
2 lžíceoleje
kmín
pepř
sůl
voda

Postup:

1. Čerstvé houby očistíme, omyjeme, necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky
2. Houby okmínujeme, osolíme a podusíme v troše vody
3. Obě porce rybího filé osušíme, osolíme, okořeníme pepřem a z obou stran dozlatova opečeme na oleji
4. Olej slijeme a vymažeme jim zapékací misku, do které pak vložíme opečené rybí maso
5. Na obě porce navršíme kopečky podušených hub, pokryjeme je plátky šunky a navrch poklademe tenounké plátky ementálu
6. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy