REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš s celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z hovězího masa, mražených rajčat a nudliček celeru. Pokrm vhodný při redukční dietě, hodnota dvou porcí je 2202 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
240 ghovězího masa na guláš
100 gmražených rajčat
20 gceleru
10 gmásla
5 ghladké mouky
voda
červená sladká paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí maso nakrájíme na větší kousky, opečeme ho nasucho na teflonové pánvi, ochutíme sladkou paprikou, pak podlijeme horkou vodou a dusíme
2. K poloměkkému masu přidáme na nudličky pokrájený celer a asi 15 minut před koncem dušení i čtvrtky rajčat, pokrm mírně osolíme a okořeníme pepřem
3. Guláš zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě chvíli povaříme
4. Do hotového pokrmu přidáme čerstvé máslo.

Doporučení:

Mražená rajčata můžeme nahradit sterilovanými fazolovými lusky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy