REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorský krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodný vanilkový smetanový dezert v tomto případě velice odlehčený, ozdobený sezónním ovocem, vhodný jako součást dietního či fit menu.


Ingredience:
1 sáčekpudinku SLIMBEL SYSTEM (vanilkový)
1 sáčekželatiny
300 mlmléka
3 ksžloutky
1 ksvanilkový lusk
1 dlvody
maliny, borůvky a máta na ozdobení
javorový sirup

Postup:
  1. Želatinu vložíme do 1 dl vody a necháme nabobtnat
  2. Vanilkový lusk rozkrojíme, vložíme do 100 ml mléka a přivedeme do varu
  3. Žloutky smícháme s javorovým sirupem a prohřejeme (nesmí se vařit), necháme vychladnout při pokojové teplotě, smícháme s mlékem a želatinou
  4. Přidáme vanilkový pudink SLIMBEL SYSTEM rozdělaný v mléce
  5. Ozdobíme borůvkami a malinami. Navrch přidáme mátu.
Doporučení:

Výživové hodnoty na 100 g u tradičního krému: 579 kcal, Bílkoviny: 21 %, Sacharidy: 50 %, Tuky: 29 %… výživové hodnoty na 100 g u NATURHOUSE: 213 kcal, Bílkoviny: 31 %, Sacharidy: 47 %, Tuky: 22 % ….. Rozdíl: 466 kcal!

Poznámka:

Připravila: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy