Tip na lehkou večeři pro všechny, kteří chtějí něco udělat se svou váhou. Nezbytnou součástí večeře by měla být právě zelenina upravená na různý způsob.
Ingredience:
Ingredience na 4 porce: | |
4 ks | velké řepy |
1 ks | cibule |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 balení | sýru Cottage |
ocet balzamiko s příchutí pomeranče | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Ingredience na zálivku: | |
1 lžíce | medu |
olivový olej s příchutí citrónu | |
šťáva z poloviny limetky | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Řepu omyjte, poklaďte na plátky nakrájeným česnekem a pokapejte olejem, octem, opepřete a osolte
- Zabalte do alobalu a pečte 60 minut při 200 °C na horkovzdušný ohřev
- Cibuli orestujete a zakápněte balzamikem
- Řepu po upečení nechte vychladnout a nakrájejte na tenké plátky
- Posypejte cibulí a pokapejte zálivkou
- Nakonec posypejte sýrem Cottage.
Výživové hodnoty na 1 porci: 117 kcal, bílkoviny: 23 %, sacharidy: 57 %, tuky: 20 %
Poznámka:Autor receptu: připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz