REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carpaccio z řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na lehkou večeři pro všechny, kteří chtějí něco udělat se svou váhou. Nezbytnou součástí večeře by měla být právě zelenina upravená na různý způsob.


Ingredience:
Ingredience na 4 porce:
4 ksvelké řepy
1 kscibule
1-2 ksstroužky česneku
1 balenísýru Cottage
ocet balzamiko s příchutí pomeranče
pepř
olej
sůl
Ingredience na zálivku:
1 lžícemedu
olivový olej s příchutí citrónu
šťáva z poloviny limetky
pepř
sůl

Postup:
  1. Řepu omyjte, poklaďte na plátky nakrájeným česnekem a pokapejte olejem, octem, opepřete a osolte
  2. Zabalte do alobalu a pečte 60 minut při 200 °C na horkovzdušný ohřev
  3. Cibuli orestujete a zakápněte balzamikem
  4. Řepu po upečení nechte vychladnout a nakrájejte na tenké plátky
  5. Posypejte cibulí a pokapejte zálivkou
  6. Nakonec posypejte sýrem Cottage.
Doporučení:

Výživové hodnoty na 1 porci: 117 kcal, bílkoviny: 23 %, sacharidy: 57 %, tuky: 20 %

Poznámka:

Autor receptu: připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy