REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dezert z cizrny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z vhodných dezertů při redukční dietě. Recept připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE.


Ingredience:
Ingredience na 10 porcí:
250 gcizrny
150 garašídového másla
1/3 šálkurozpuštěného medu
špetka prášku do pečiva
špetka jedlé sody
špetka soli
čokoláda na vaření na postrouhání
Ostatní:
vhodná forma

Postup:
  1. Cizrnu a máslo rozmixujte, přidejte med, sůl, sodu a kypřící prášek, postrouhejte čokoládou, hmotu vylejte do formy
  2. Pečte v  troubě vyhřáté na 180-190 °C přibližně 30 minut.
Doporučení:

Dezert z cizrny můžete například připravit do formy na biskupský chlebíček a poté rozdělit na 10 plátků.

Poznámka:

Výživové hodnoty na 1 porci: 146 Kcal, Bílkoviny: 20 %, Sacharidy: 44,8 %, Tuky: 35,2 %.

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz. Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy