Další z vhodných dezertů při redukční dietě. Recept připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE.
Ingredience:
Ingredience na 10 porcí: | |
250 g | cizrny |
150 g | arašídového másla |
1/3 šálku | rozpuštěného medu |
špetka prášku do pečiva | |
špetka jedlé sody | |
špetka soli | |
čokoláda na vaření na postrouhání | |
Ostatní: | |
vhodná forma |
Postup:
- Cizrnu a máslo rozmixujte, přidejte med, sůl, sodu a kypřící prášek, postrouhejte čokoládou, hmotu vylejte do formy
- Pečte v troubě vyhřáté na 180-190 °C přibližně 30 minut.
Dezert z cizrny můžete například připravit do formy na biskupský chlebíček a poté rozdělit na 10 plátků.
Poznámka:Výživové hodnoty na 1 porci: 146 Kcal, Bílkoviny: 20 %, Sacharidy: 44,8 %, Tuky: 35,2 %.
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz. Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková