REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sirup z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento sirup je výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.


Ingredience:
1,5 kgčervené řepy
2 kgcukru
50 gkyseliny citronové
28 ml (sklenička)jahodové, malinové, či višňové tresti
3 l vody

Postup:

1. Syrovou řepu oloupeme, jemně nastrouháme, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu
2. Necháme vyluhovat, čím déle tím lépe, klidně přes noc
3. Druhý den scedíme a do výluhu přidáme cukr, kyselinu citronovou a necháme vařit, dokud se cukr nerozpustí
4. Hotový sirup ochutíme trestí, kterou máme rádi, osvědčila se jahoda, malina, nebo višeň
5. Stočíme do lahví a uložíme v chladu.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy