REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sirupy, sirupové šťávy

Anýzový cukrový sirup

Základní cukrový sirup povařený s anýzem.

Bezinková šťáva

Zkvašená šťáva z vyzrálých plodů černého bezu, prolisovaná, povařená s cukrem.

Bezinková šťáva (sirup)

Další variace na téma, zpracování květů černého bezu. Tento recept je na sirup vhodný k podávání zalitý perlivou, ale i neperlivou neochucenou vodou.

Bezinkový sirup

Z receptů našich babiček od naší dopisovatelky Míši.

Bezinkový sirup II.

Další vyzkoušený recept na sirup z květů černého bezu.

Bezinkový sirup z plodů černého bezu

Rozvařené, přes cedník propasírované bobulky černého bezu ochucené třtinovým cukrem, citronovou šťávou …

Bezový sirup

Zdravý sladký sirup z květů černého bezu.

Bezový sirup II.

Podomácku připravený sirup z květů černého bezu.

Bezový sirup z květů

Za slunného dne natrhané květy černého bezu, luhované, výluh dochucený cukrem a kyselinou citronovou. Tato šťáva je velice dobrá, používáme k uhasení žízně jako klasický sirup, který ředíme vodou.

Borůvkový sirup

Šťáva z vyluhovaných a vylisovaných borůvek smíchaná s cukrem a přivedená k teplotě 80 °C.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy