REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček od naší dopisovatelky Míši.


Ingredience:
10 lpřevařené vody
1/4 lvinného octa
15 ksstředně velkých trsů květů bezu
1 ksvětší citrón
1 kgjemného cukru krystal

Postup:

1. Do nádoby vložíme mírně osprchované květy bezu a zalijeme je převařenou, vychladlou vodou
2. Přidáme cukr, ocet a citrón bez jader i s kůrkou nakrájený na plátky
3. Povážeme plátnem a necháme 3 dny stát
4. Během stání 2x promícháme
5. Po třech dnech vše přecedíme přes cedník a poté ještě přes plátýnko
6. Naplníme do lahví a necháme v chladnu a temnu odstát
7. Po 10 dnech můžeme začít konzumovat.

Doporučení:

Sirup ředíme dle chuti vodou.

Poznámka:

Další recepty z květů bezu: Bezový likér, Bezinkový sirup II., Bezinková limonáda, Bezinkové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy