REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezový sirup z květů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Za slunného dne natrhané květy černého bezu, luhované, výluh dochucený cukrem a kyselinou citronovou. Tato šťáva je velice dobrá, používáme k uhasení žízně jako klasický sirup, který ředíme vodou.


Ingredience:
40 kstrsů květů černého bezu
4 lpřevařené vody
4 kgcukru krystal
100 gkyselniny citronové

Postup:
  1. Natrhané květy rozložíme na papírovém podladě, necháme vylézt případný hmyz, nečistoty odstraníme, ale v žádném případě květy nepropalchujeme vodou! (zbavili by jsme se voňavého pylu a dalších látek)
  2. Květy vložíme do větší nádoby, zalijeme převařenou, vychladlou vodou smíchanou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin luhovat
  3. Přecedíme nejprve přes sítko, květy důkladně vymačkáme, pak přecedíme ještě přes čisté plátno do hrnce, přidáme cukr, zahřejeme k bodu varu, občas zamícháme, pak ihned vypneme zdroj tepla
  4. Ještě horké vléváme do vhodných čistých láhví, které důkladně uzavřeme, necháme vychladnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy