REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva z vyluhovaných a vylisovaných borůvek smíchaná s cukrem a přivedená k teplotě 80 °C.


Ingredience:
Na 1 l borůvkové šťávy:
borůvky
1,5 kgcukru
4 gkyseliny citronové

Postup:

1. Borůvky rozmačkáme (můžeme je trochu prosypat cukrem) a necháme vyluhovat
2. Šťávu vylisujeme, odměříme, přidáme cukr v poměru k množství šťávy a kyselinu citronovou a zahřejeme na 80 °C
3. Hotový sirup plníme do čistých nahřátých lahví, ihned zazátkujeme a položené je necháme vychladnout
4. Zátku nakonec seřízneme a zalijeme voskem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy