REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sirupy, sirupové šťávy

Sirup z rýmovníku

Tento sirup nejen že vám pomůže bojovat s rýmou a nachlazením, ale také se skvěle hodí do horkých čajů, grogů, punčů. Pomáhá také například při migréně nebo horečce, odbourat potíže zažívacího traktu apod. Úžasný je i v jogurtech, namazaný na rohlíku s máslem, či přidaný do krupicové kaše.

Sirup ze sedmikrásek

Sedmikráskový sirup podporuje vykašlávání, působí protizánětlivě a blahodárně i na močové cesty a ledviny.

Šeříkový sirup

Sirup vhodný do čaje, na ochucení dezertů, cukrovinek, ovšem skvělý je i jen tak, s vodou jako šťáva! Skladujte nejlépe v lednici.

Šeříkový sirup na letní limonádu

Z kategorie receptů od Labety na domácí výrobky tu máme další recept na domácí sirup. Využijeme ho například na přípravu lahodných letních ledových nealkoholických limonád.

Šťáva z angreštu

Zavařování (sterilace) ovoce

Šťáva z černého bezu

Domácí sirup připravený z plodů černého bezu, vody a cukru.

Šťáva z černého rybízu

Zavařování (sterilace) ovoce.

Šťáva z červené řepy

Ovocná šťáva připravená z cukru, červené řepy, vody, ovocné tresti … výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.

Šťáva z červeného rybízu

Domácí sirup z kuliček červeného rybízu, cukru a vody. Sterilovaný!

Šťáva z dřínků a medu

Šťávu z dřínků a medu můžeme použít na dochucení omáček, ale je především léčivá, pomáhá proti horečce či při problémech se zažíváním.

Šťáva z květů černého bezu

Sladký sirup připravený z květů černého bezu a dalších ingrediencí.

Šťáva z ovoce za studena

Rozmačkané ovoce (rybíz, maliny, angrešt, jahody …) smíchané s převařenou vodou, 24 hodin odstáte, přefiltrované, smíchané s cukrem a Petolem.

Švestkový sirup

Šťáva z rozdrcených vyluhovaných švestek, cukru a kyseliny citronové.

Třešňová šťáva

Šťáva – sirup z vypeckovaných třešní, vody, cukru a kyseliny citronové. Je skvělá zředěná sodou či neochucenou minerálkou, ale výborná je i naředěná obyčejnou kohoutkovou vodou.

Vanilkový cukrový sirup

Ze základního cukrového sirupu a vanilky připravený sirup používaný při výrobě mnoha nápojů.

Vissinada – višňový sirup

Tento recept pochází z Řecka. Jedná se o sladký sirup z višní, cukru, vody a citronové šťávy, který se pak ředí 5:1 s vodou a ledem.

Višňová šťáva

Povařená višňová šťáva s cukrem, hřebíčkem a skořicí.

Višňová šťáva II.

Šťáva z nakvašených třešní, smíchaná s cukrem, sterilovaná.

Višňový cukrový sirup

Recept na cukrový sirup určený do míchaných nápojů a koktejlů, tentokrát s chutí višní.

Višňový sirup

Sirup připravený ze zralých višní, vinného octa a krystalového cukru.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy