REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z květů černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký sirup připravený z květů černého bezu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
20 kskvětových trsů černého bezu
2 kgcukru krupice
80 gkyseliny citrónové
2 lpřevařené a vychladlé vody

Postup:

1. Neopláchnuté, pouze ručně očištěné trsy květů dáme na 24 hodin luhovat do předem připravené převařené vody s kyselinou citrónovou, občas zamícháme
2. Druhý den přecedíme a vsypeme cukr krupici, za občasného míchání necháme cukr (za studena) zcela rozpustit
3. Vzniklý sirup uložíme ve sklenicích s uzávěrem na chladném místě
4. Sirup dále využíváme jako jakýkoliv jiný sirup, ředíme vodou, minerálkou nebo sodou dle vlastní chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy