REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z květů černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký sirup připravený z květů černého bezu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
20 kskvětových trsů černého bezu
2 kgcukru krupice
80 gkyseliny citrónové
2 lpřevařené a vychladlé vody

Postup:

1. Neopláchnuté, pouze ručně očištěné trsy květů dáme na 24 hodin luhovat do předem připravené převařené vody s kyselinou citrónovou, občas zamícháme
2. Druhý den přecedíme a vsypeme cukr krupici, za občasného míchání necháme cukr (za studena) zcela rozpustit
3. Vzniklý sirup uložíme ve sklenicích s uzávěrem na chladném místě
4. Sirup dále využíváme jako jakýkoliv jiný sirup, ředíme vodou, minerálkou nebo sodou dle vlastní chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy