REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z černého rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování (sterilace) ovoce.


Ingredience:
Na 1 kg protlaku :
černý rybíz
400 gcukru
500 mlvody

Postup:

1. Rybíz umeleme na strojku na ovoce, nebo umixujeme v mixéru
2. Vzniklý protlak promícháme s cukrem, pokud je moc hustý mírně ho zředíme vodou
3. Naplníme láhve, které pak uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Také viz. Škola vaření – „Sterilování“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy