REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocná šťáva připravená z cukru, červené řepy, vody, ovocné tresti … výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.


Ingredience:
4 kgcukru
2 kgočištěné červené řepy
100 gkyseliny citrónové
5 lvody
40 kstabletek umělého sladidla
2 ksbalíčky ovocné tresti (jahodová, malinová ...)
konzervační přípravek

Postup:

1. Očištěnou syrovou řepu nastrouháme, přidáme vodu a kyselinu citrónovou a 1,5 hodiny vaříme
2. Potom řepu scedíme
3. Do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr, tresť, konzervační přípravek (množství podle návodu na sáčku) a vše dobře rozmícháme, už znovu nevaříme!4. Studené plníme do lahví (PET láhve, skleněné…) které důkladně uzavřeme.

Varianta výroby této šťávy bez konzervačního přípravku: 1. Do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr a vše přivedeme k varu
2. Pak přidáme ovocnou tresť a ještě horké plníme do zavařovacích lahví, důkladně uzavřeme, opatrně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout
3. Před upotřebením šťávu přelijeme, pro snazší manipulaci, do lahví s úzkým hrdlem.

Doporučení:

Ovocnou tresť vybíráme tak, aby vůně ladila s barvou!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy