REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z červeného rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí sirup z kuliček červeného rybízu, cukru a vody. Sterilovaný!


Ingredience:
Na 1 kg protlaku:
400 gcukru
100 mlvody
červený rybíz

Postup:

1. Červený rybíz umeleme na strojku na ovoce, nebo umixujeme v mixéru
2. Vzniklý protlak promícháme s cukrem, pokud je moc hustý mírně ho zředíme vodou
3. Naplníme láhve, které pak uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Také viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy