REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí sirup připravený z plodů černého bezu, vody a cukru.


Ingredience:
2 kgplodů černého bezu
500 gcukru na 1 l šťávy
1 lvody
hrnec na povaření
gáza
skleněné láhve s uzávěrem

Postup:

1. Otrhaný bez důkladně omyjeme a necháme okapat
2. V hrnci plody mírně rozmačkáme, přilijeme vodu a pak bez několik minut povaříme
3. Vzniklou kaši necháme přes noc, přes gázu, vykapat do mísy
4. Šťávu odměříme a na každý 1 l přidáme 500 g cukru
5. Spolu s cukrem ji povaříme cca 15 minut
6. Ještě horkou šťávu plníme do lahví, které po naplnění důkladně uzavřeme
7. Sirup ředíme perlivou nebo neperlivou vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy