REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z angreštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování (sterilace) ovoce


Ingredience:
Na 1 kg protlaku:
400 gcukru
100 mlvody
angrešt

Postup:

1. Angrešt umeleme na strojku na ovoce, nebo umixujeme v mixéru
2. Vzniklý protlak promícháme s cukrem, pokud je moc hustý mírně ho zředíme vodou
3. Naplníme láhve, které pak uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy