REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sirup z rybízu a malin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadrcené ovoce povařené, smíchané s cukrem.


Ingredience:
2 kgsměsi rybízu a malin
1,7 kgcukru
1,2 lvody na cukrový sirup
voda na uvaření ovoce

Postup:

1. Oprané a očištěné ovoce nadrtíme, přidáme trochu vody a ve smaltované nádobě vaříme tak dlouho, až pustí co nejvíce šťávy
2. Pak šťávu přecedíme přes plachetku, ovoce přitom nevymačkáváme
3. Cukr svaříme s vodou na hustý sirup, při vaření sbíráme pěnu, pak přidáme ovocnou šťávu a dále vaříme asi 15 minut (opět sbíráme pěnu)4. Horkou šťávu nalijeme do vyvařených lahví a dobře uzavřeme.

Doporučení:

Pro zvýšení trvanlivosti můžeme přidat špetku petolu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy