REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva z rozdrcených vyluhovaných švestek, cukru a kyseliny citronové.


Ingredience:
Na 1 l švestkové šťávy:
švestky
500 gcukru
3 gkyseliny citronové

Postup:

1. Švestky opereme, zbavíme stopek, vypeckujeme a rozdrtíme
2. Necháme 1-2 dny vyluhovat, pak švestkovou drť zahřejeme na teplotu 70-80 °C
3. Přefiltrujeme přes plátno, šťávu odkalíme
4. Odměříme, přidáme odpovídající množství cukru a kyseliny citronové a rychle zahřejeme na teplotu 90 °C
5. Horký sirup plníme do nahřátých lahví, ihned je uzavřeme korkovými zátkami a obrátíme
6. Po vychladnutí zátky seřízneme do stejné roviny s hrdlem a zalijeme voskem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy