REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šeříkový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sirup vhodný do čaje, na ochucení dezertů, cukrovinek, ovšem skvělý je i jen tak, s vodou jako šťáva! Skladujte nejlépe v lednici.


Ingredience:
2 hrnkykrystalového cukru
2 hrnkykvětů šeříku (Šeřík obecný - Syringa vulgaris L.)
2 hrnkyvody
šťáva z citronu
šťáva z borůvek na obarvení

Postup:
  1. Vodu s cukrem přivedeme k varu, necháme bublat jen chvíli, tak jednu minutu
  2. Přidáme květy šeříku, vaříme dalších 10 minut
  3. Odstavíme, scedíme, přidáme šťávu z citronu, množství podle chuti, lze i vynechat
  4. Pro barvu přidáme i šťávu z borůvek
  5. Teplý sirup nalijeme do lahví, víčkujeme až vychladne
  6. Skladujeme v lednici.
Doporučení:

Pozor, šeřík použijte jen obecný, není jedovatý, jako jiné druhy!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy