sirupy, sirupové šťávy
Zázvorový cukrový sirup
Základní cukrový sirup ochucený jemně umletým zázvorem.
Zázvorový sirup
Sirup typické chuti a vůni po použitých surovinách, především po zázvoru, medu a citrónu.
reklama
Základní cukrový sirup ochucený jemně umletým zázvorem.
Sirup typické chuti a vůni po použitých surovinách, především po zázvoru, medu a citrónu.
reklama
Zelňačka bez zahušťování - Hustá obědová polévka z uzených žeber, vývaru ze žeber, kysaného zelí, brambor a dalších ingrediencí.
Vepřová roláda - Roláda z vepřové plece plněná slaninou, šunkou, míchanými vajíčky a hráškem, případně párkem nebo klobáskou.
Alobalové obědové balíčky - Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.
10. února si již tradičně připomínáme Světový den luštěnin - svátek, který je věnován hrachu, fazolím, čočce i jejich dalším příbuzným. Výhod luštěnin je přitom celá řada a týkají se dokonce nejen lidského těla a zdraví, ale také naší krajiny nebo domácí spíže. Podle odborníků na stravování by proto luštěniny měly být zařazeny do jídelníčku alespoň dvakrát týdně.
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy