REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňová šťáva II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva z nakvašených třešní, smíchaná s cukrem, sterilovaná.


Ingredience:
Na 1 l šťávy:
1,3 kg a vícevišní
1 kgkrystalového cukru
láhve
nekovové sítko

Postup:

1. Višně opereme a vypeckujeme, dáme do kameninové nádoby, přidáme hrst roztlučených pecek, promícháme a necháme několik dní nakvasit, denně směs promícháme
2. Po nakvašení procedíme přes husté nekovové sítko
3. Na 1 l získané šťávy přidáme 1 kg cukru a vše asi 15 minut povaříme, pěnu sbíráme
4. Vlijeme do lahví, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Vzhledem k vysokému množství cukru takto připravenou šťávu sterilovat nemusíte.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy