REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový cukrový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na cukrový sirup určený do míchaných nápojů a koktejlů, tentokrát s chutí višní.


Ingredience:
Rozpis na 3 dl sirupu:
1/4 lhotového základního sirupu
400 gzralých čerstvých černých višní
100 gmoučkového cukru

Postup:

1. Do porcelánové misky dáme odpeckované višně, zasypeme je moučkovým cukrem, zakryjeme je a necháme 24 hodiny stát
2. Potom višně vařečkou rozmačkáme, prolisujeme sítkem (žíněným) a k získané šťávě přidáme 5 rozdrcených jader z pecek a krátce povaříme
3. Takto připravenou šťávu znovu přecedíme a procezenou přidáme k základnímu cukrovému sirupu, promícháme a necháme vychladnout.

Poznámka:

Příprava základního cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy