Recept na cukrový sirup určený do míchaných nápojů a koktejlů, tentokrát s chutí višní.
Ingredience:
Rozpis na 3 dl sirupu: | |
1/4 l | hotového základního sirupu |
400 g | zralých čerstvých černých višní |
100 g | moučkového cukru |
Postup:
1. Do porcelánové misky dáme odpeckované višně, zasypeme je moučkovým cukrem, zakryjeme je a necháme 24 hodiny stát
2. Potom višně vařečkou rozmačkáme, prolisujeme sítkem (žíněným) a k získané šťávě přidáme 5 rozdrcených jader z pecek a krátce povaříme
3. Takto připravenou šťávu znovu přecedíme a procezenou přidáme k základnímu cukrovému sirupu, promícháme a necháme vychladnout.
Příprava základního cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.