REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sirup připravený ze zralých višní, vinného octa a krystalového cukru.


Ingredience:
3 lzralých višní
1,5 lvinného octa
krystalový cukr

Postup:

1. Višně opereme, pomačkáme v kameninové nebo v porcelánové nádobě, zalijeme octem, promícháme a necháme v chladu týden uležet
2. Potom procedíme přes jemné síto nebo přes plátno, šťávu odvážíme a přidáme stejné váhové množství cukru
3. Uvedeme do varu a vaříme 8 minut, během varu sbíráme pěnu
4. Šťávu necháme mírně vychladnout, nalijeme do lahví a uzavřeme zátkami nebo korunkovými uzávěry.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy