REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sirupy, sirupové šťávy

Malinová šťáva II.

Domácí sirup z malin.

Malinová šťáva kvašená

Překvašená šťáva z malin vhodná jako sirup.

Malinová šťáva vařená

Šťáva z malin připravená nakvašením a povařením.

Malinová šťáva vařená II.

Šťáva z malin, cukru a kyseliny citronové, připravená vařením.

Malinovo-ostružinový domácí sirup

Domácí je domácí! A to platí i pro doma vyrobené sladké sirupy určené jak na uhašení žízně zředěné vodou nebo sodovkou, tak na další použití v kuchyni, jako na dochucení různých dezertů a podobně.

Malinový cukrový sirup

Recept na cukrový sirup určený do míchaných nápojů a koktejlů, tentokrát s chutí malin.

Malinový sirup

Domácí sirup z malin a cukru.

Mandlový cukrový sirup

Spařené, oloupané mandle, jemně rozsekané, povařené v základním cukrovém sirupu.

Mátový “Mojito” sirup

Chutný sirp vhodný do míchaných nápojů, nebo na uhašení žízně v letních měsících, naředěný dle chuti neochucenou sodou nebo minerálkou.

Mátový sirup

Chutný sirup z lístků máty, cukru, vody a citrónové šťávy.

Nevařená šťáva z černého rybízu

Šťáva z vyluhovaných kuliček černého rybízu smíchaná s cukrem.

Oříškový cukrový sirup

Cukrový sirup na přípravu míchaných nápojů z lískových oříšků a cukrového sirupu.

Ostružinový shrub (octový sirup)

Čím déle necháte „zrát“ shrub (česky sirup), připravený podle tohoto receptu, v lahvi, tím jemnější a sladší bude. První týden bude mít lehce štiplavou chuť po octu, která se však postupně začne vytrácet. Ostružiový shrub se hodí na přípravu různých limonád a koktejlů.

Pampeliškový sirup

Pampeliškový sirup je skvělým lékem při řadě problémů. Pomáhá s vyrážkami, lišeji, čistí žaludek, žlučníkové kameny, poruchy metabolismu, nemoci sleziny, čistí krev a pomáhá při zadržování tekutin v těle. Také je to skvělá ingredience na přípravu různých koktejlů a moktejlů.

Pomerančový cukrový sirup

Základní cukrový sirup ochucený vyluhovanou pomerančovou kůrou.

Rakytníková šťáva

Za vyhlášeného bojovníka s kdejakým nachlazením se považuje rakytník. Kromě vysokého množství vitamínu C obsahuje i vitamíny skupiny A, D, K a B. Navíc je bohatým zdrojem esenciálních mastných kyselin a minerálů. Vyzkoušet můžete třeba bio rakytníkovou šťávu. Podává se třikrát denně po jedné lžičce při potížích, nebo jedenkrát denně jako prevence.

Rakytníkový shrub (octový sirup)

Rakytník obsahuje vitamíny B, vitamín C, vitamín D, vitamín E a vitamín K. Velkově působí a lidský organismus velmi pozitivně a proto se vyplatí jeho sílu na zimu uskladnit například podle tohoto receptu, ve sladké shrubu, tedy česky sirupu.

Rakytníkový sirup

Léčivý sirup který pomáhá při všech druzích nachlazení, chřipkách, angínách, bolestí hlavy, při zánětu močových cest, při stresu, při pracovní i sportovní zátěže, doplňuje vitamíny a minerály, snižuje kyselost žaludečních šťáv …

Rakytníkový sirup II.

Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku. Když ale ostříháte celé větvičky a dáte je zmrazit, půjdou sundat mnohem snáz!

Rebarborový sirup

Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy