REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sirupy, sirupové šťávy

Nevařená šťáva z černého rybízu

Šťáva z vyluhovaných kuliček černého rybízu smíchaná s cukrem.

Oříškový cukrový sirup

Cukrový sirup na přípravu míchaných nápojů z lískových oříšků a cukrového sirupu.

Pomerančový cukrový sirup

Základní cukrový sirup ochucený vyluhovanou pomerančovou kůrou.

Rakytníkový sirup

Léčivý sirup který pomáhá při všech druzích nachlazení, chřipkách, angínách, bolestí hlavy, při zánětu močových cest, při stresu, při pracovní i sportovní zátěže, doplňuje vitamíny a minerály, snižuje kyselost žaludečních šťáv …

Rybízový sirup

Sirup z rybízové šťávy, cukru a kyseliny citronové.

Sirup na domácí malinovku

Další inspirace od Ládi Hrušky, inspektora TV Nova, tentokrát na domácí sirup z malin, listů maliníku, cukru a kyseliny citronové.

Sirup z aronie

Sirup z arónií, cukru, vody a kyseliny citrónové.

Sirup z borového jehličí

Skvělý sirup vhodný do míchaných nápojů jako tajná ingredience. Chutí připomíná jalovcový džin.

Sirup z cukrové řepy

Hustý sirup z řepy.

Sirup z černého rybízu

Sladký sirup z bobulí černého rybízu.

Sirup z červené řepy

Tento sirup je výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.

Sirup z fialek

Sirup z květů fialek proti kašli.

Sirup z hroznového vína

Sladký sirup z bobulí vína.

Sirup z hroznového vína II.

Sladký hroznový sirup vhodný ke přímé spotřebě.

Sirup z jablek

Sladký sirup z jablečné šťávy, cukru a kyseliny citrónové.

Sirup z květů černého bezu

V lidové medicíně se tento recept užívá jako podpůrný prostředek proti kašli a pro pocení.

Sirup z květů černého bezu II.

Sirup na nachlazení, proti kašli.

Sirup z meduňky

Meduňka má léčivé účinky, doporučuje se například při nespavosti. Sirup vyrobený podle tohoto návodu mícháme se studenou vodou nebo vychlazenou minerálkou a ledem nebo můžeme tímto sirupem ochutit čaj.

Sirup z pampelišek

Pampeliškový sirup připravený z květů pampelišek, cukru, vody a citrónu.

Sirup z rybízu a malin

Nadrcené ovoce povařené, smíchané s cukrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy