REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nevařená šťáva z černého rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva z vyluhovaných kuliček černého rybízu smíchaná s cukrem.


Ingredience:
2,5 kgčerného rybízu
2 lvody
2 lžičkykyseliny citronové nebo vinné
krystalový cukr

Postup:

1. Rybíz propláchneme, obereme ze stopek a necháme okapat
2. Ve smaltové nebo kameninové nádobě zalijeme rybíz dvěma litry vařící vody, přidáme 2 lžičky kyseliny citrónové nebo vinné a necháme 24 hodin vyluhovat
3. Potom scedíme přes síto nebo plátno (bobulky nevymačkáváme, ale použijeme je například na rosol)4. Na kilogram šťávy použijeme kilogram cukru, dobře promícháme, až se cukr úplně rozpustí
5. Skladujeme ve vyvařených lahvích, dobře uzavřené, uložené v chladnu.

Doporučení:

Načatou láhev uchováváme v ledničce!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy