REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškový cukrový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrový sirup na přípravu míchaných nápojů z lískových oříšků a cukrového sirupu.


Ingredience:
Rozpis na 1/4 l sirupu:
0,25 lzákladního cukrového sirupu
60 glískových oříšků

Postup:

1. Oříšky na pánvi v troubě opražíme, potom je vysypeme na síto a na něm dlaní promneme, čímž se nám oloupají
2. Oloupané oříšky jemně rozsekáme nebo utlučeme, vložíme je do horkého cukrového sirupu a krátce povaříme
3. Odstavíme a přikryté necháme 45 minut stát
4. Prochladlý sirup prolijeme ubrouskem a můžeme dále použít.

Poznámka:

Příprava cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy