REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinová šťáva kvašená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Překvašená šťáva z malin vhodná jako sirup.


Ingredience:
Na 1 l šťávy:
maliny
600 gcukru
kyselina citrónová

Postup:

1. Zralé maliny vložíme do porcelánové nebo skleněné nádoby, pomačkáme a necháme v teplejší místnosti asi týden nakvasit, každý den je promícháme
2. Po týdnu maliny procedíme a necháme ještě den stát
3. Znovu procedíme, odměříme, přidáme cukr, lžičku kyseliny citrónové a vše zahřejeme na teplotu kolem 80 °C
4. Horkou šťávu nalijeme do lahví a uzavřeme, uchováváme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy