REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový cukrový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené, oloupané mandle, jemně rozsekané, povařené v základním cukrovém sirupu.


Ingredience:
Rozpis na cca 1/4 l sirupu:
1/4 lzákladního cukrového sirupu
60 gsladkých mandlí
4 ksjádra hořkých mandlí

Postup:

1. Mandle spaříme, sloupneme, jemně rozsekáme nebo utlučeme a vložíme do vařícího (základního) cukrového sirupu
2. Krátce povaříme, odstavíme, zakryjeme a necháme 45 minut stát
3. Prochladlý sirup prolijeme ubrouskem a studený buď použijeme nebo můžeme uschovat.

Poznámka:

– Příprava cukrového sirupu viz.: Základní cukrový sirup .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy