REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový cukrový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na cukrový sirup určený do míchaných nápojů a koktejlů, tentokrát s chutí malin.


Ingredience:
Rozpis na 1/2 l sirupu:
750 gmalin
500 gpískového cukru
2 dlvody

Postup:

1. Nejlépe do porcelánové misky dáme přebrané maliny promíchané s cukrem, zakryjeme a necháme 24 hodiny stát
2. Potom maliny vařečkou rozmačkáme, prolisujeme sítkem (žíněným) a získanou šťávu, ke které jsme přilili vodu, asi 15 minut, na mírném ohni, povaříme (tvořící se pěnu na vařícím sirupu odstraňujeme)3. Vychladlý sirup nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy