REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinová šťáva vařená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva z malin připravená nakvašením a povařením.


Ingredience:
Na 1 l šťávy
zralé maliny
600-700 gkrystalového cukru

Postup:

1. Zralé maliny v porcelánové nebo skleněné nádobě mírně rozmačkáme vařečkou (použijeme novou vařečku) a necháme v chladu 2 dny odležet
2. Třetí den šťávu procedíme přes plátno a necháme v teplejší místnosti nakvasit, občas zamícháme a sbíráme pěnu, která se na malinách tvoří
3. Šťávu odměříme, 5 minut povaříme, přidáme předepsané množství cukru a vaříme dalších 5 minut, při vaření sbíráme pěnu
4. Horkou šťávu nalijeme do vypařených lahví, dobře uzavřeme a uložíme chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy