REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinová šťáva II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí sirup z malin.


Ingredience:
3 lmalin
2 lvody
40 gkyseliny vinné
cukr dle potřeby

Postup:

1. Maliny dáme do kameninové nebo smaltové nádoby, mírně nadrtíme a zalijeme mírně vychladlou převařenou, do které jsme přidali kyselinu vinnou
2. Necháme stát 24 hodin, pak maliny přes plátno vylisujeme
3. Na 500 g šťávy přidáme 500 g cukru, dobře promícháme a opět necháme 24 hodin odstát
4. Šťávu slijeme do lahví, které povážeme plátnem a uložíme v chladném místě, teprve po několika týdnech uzavřeme zátkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy