REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový cukrový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní cukrový sirup ochucený vyluhovanou pomerančovou kůrou.


Ingredience:
1/4 lhotového cukrového sirupu
4 kspomeranče střední velikosti

Postup:

1. Z čerstvých pomerančů nožem skrojíme pouze žlutou povrchovou kůru a vkládáme je do menšího hrnce, zakryjeme pokličkou (aby nám nevyprchaly aromatické látky)2. Nyní do uvařeného horkého sirupu (základní recept) vložíme tence sloupanou pomerančovou kůru a necháme přejít varem
3. Potom závar ihned odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut ustát
4. Prochladlý sirup prolijeme ubrouskem a buď hned upotřebíme nebo dokonale vychladlý nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme.

Doporučení:

Chceme-li u tohoto sirupu docílit hodně sytou oranžovou barvu, přibarvíme hotový sirup několika kapkami červeného potravinářského barviva.

Poznámka:

Základní recept na cukrový sirup používaný při výrobě mnoha druhů nápojů: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy