REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronový sirup II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky citrónu, kyseliny citrónové a cukru vyluhované 48 hodin.


Ingredience:
7 kscitrónů
4 hrnkycukru
2 hrnkyvlažné převařené vody
trochu kyseliny citrónové

Postup:

1. Citróny nakrájíme na plátky, odstraníme případná jádra
2. Do nádoby vložíme citróny, přilijeme vlažnou vodu a přidáme trochu kyseliny citrónové a cukr
3. Necháme 48 hodin luhovat, občas promícháme
4. Citróny vyjmeme a sirup slijeme do láhví s uzávěrem
5. Skladujeme v temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy