REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukrový sirup bez příchuti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na cukrový sirup používaný při výrobě mnoha druhů nápojů.


Ingredience:
Rozpis na cca 0,5 l tekutiny:
3/8 lstudené vody
500 gkrystalového cukru

Postup:

1. Do dokonale čistého hrnce nasypeme cukr, přilijeme vodu a rozpustíme ho
2. Pak nádobu s vodou postavíme na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou pomalu přivedeme do varu
3. Vařící tekutinu postříkáme trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňujeme
4. Cukr povaříme 5-6 minut
5. Takto upravený sirup přes plátýnko prolijeme do skleněné nebo porcelánové nádoby a necháme ho vychladnout
6. Vychladlý cukrový sirup buď hned použijeme, anebo jej nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme pro další upotřebení.

Doporučení:

Chceme-li mít sirup hustší, vaříme jej o 5 minut déle, musí se však hned použít, jinak zkrystalizuje!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy