REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový sirup z plodů černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené, přes cedník propasírované bobulky černého bezu ochucené třtinovým cukrem, citronovou šťávou …


Ingredience:
300 gzralých kukiček bezinek
400 gtřtinového cukru
2 lžičkykyseliny citronové
50 gnastrouhaného kořene zázvoru
1 lvody
1 kshvězdička badyánu
šťáva z 1 ks citrónu

Postup:

1. Kuličky bezinek propláchneme studenou tekoucí vodou, okapané dáme do hrnce a zalijeme vodou, vaříme na mírném zdroji tepla 30 minut
2. Rozvařené bobulky i s výluhem propasírujeme přes síto spolu s nastrouhaným zázvorovým kořenem
3. Přidáme šťávu z jednoho citrónu, třtinový cukr, kyselinu citronovou a okořeníme jednou hvězdičkou roztlučeného badyánu
4. Vše opět přivedeme k varu a vaříme 8-10 minut
5. Plníme do vyvařených lahviček, dobře zavíčkujeme
6. Sirup ředíme dle chuti vodou nebo minerálkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy