REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinková šťáva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zkvašená šťáva z vyzrálých plodů černého bezu, prolisovaná, povařená s cukrem.


Ingredience:
zralé bezinky
voda
800 - 1000 gcukru (na 1 l šťávy)

Postup:

1. Dobře vyzrálé plody černého bezu otrháme, propláchneme studenou vodou, dáme do porcelánové mísy a uložíme do chladného sklepa
2. Když pustí šťávu a zkvasí, prolisujeme je sítem
3. Na 1 l šťávy přidáme 800 g – 1000 g cukru a vaříme za občasného míchání tak dlouho, až šťáva zhoustne, pěnu během vaření sbíráme
4. Vychladlou šťávu procedíme přes plátno, nalijeme do lahví, zazátkujeme a uložíme v chladu.

Doporučení:

Bezinkovou šťávu ředíme vodou nebo sodovkou, případně tonikem. Můžeme ji také přidávat do čaje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy