REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelí z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předem povařená a pak nastrouhaná červená řepa podušená na kostičkách cibule. Dochucená octem, cukrem a solí.


Ingredience:
Na 4 porce:
700 gbulv červené řepy (cca 5 ks)
2 lžičkysolamylu
1 lžícesádla nebo oleje
50 mlvody
1 kscibule
Podle chuti a potřeby:
krystalový cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Den předem si uvaříme řepu do měkka
2. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubo na slzičkovém struhadle
3. Na tuku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou řepu
4. Podle chuti osolíme, přidáme cukr a ocet
5. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme k řepě a necháme pár vteřin provařit.

Doporučení:

Podáváme k pečenému vepřovému masu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy