REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelí se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta přílohového zelí podušeného s plátky žampionů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gbílého hlávkového zelí
200 gžampionů
2 lžíceoleje
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli i s očištěnými žampiony nakrájíme, cibuli na kostičky, žampiony na plátky
2. Zelí nastrouháme, nebo nakrájíme na středně silné nudličky
3. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm pokrájené žampiony, přidáme cibuli, když zesklovatí, přisypeme zelí
4. Vše podle chuti osolíme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy