REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové řezy s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravější varianta dezertu, řezů připravených z nastrouhané červené řepy, jablek, špaldové mouky …. dezert servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy, přelitý polevou a ozdobený půlkami vlašských ořechů.


Ingredience:
2 a 1/2 hrnkyšpaldové mouky
1 hrnekhorké vody
5 lžictekutého medu
3 lžícekokosového oleje
3 lžícekakaa
2 lžíceprášku do pečiva
50 ghořké čokolády
3 ksvejce
2 ksstředně velké syrové řepy
2 ksjablka
mouka na vysypání plechu, tuk na vymazání
Na polevu a ozdobu:
100 ghořké čokolády
nasekané vlašské ořechy
ořechy na ozdobu

Postup:
  1. Chce to rukavice, pak červenou řepu oloupeme a nastrouhám na jemno, také oloupaná jablka nastrouháme, ale na hrubo
  2. Horkou vodu smícháme s kakaem, přidáme 50 g horké čokolády a kokosový olej, promícháme, pak přidáme vajíčka, med, vše prošleháme
  3. V druhé nádobě smícháme mouku a prášek do pečiva
  4. Sypkou směs postupně zapracujeme do tekuté směsi
  5. Nakonec do hmoty přimícháme nastrouhaná jablka s řepou, směs by měla mít řidší konzistenci, bude-li hustší, přidáme ještě trochu vody
  6. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou, plech vylijeme hmotou, měla by sahat tak do 2/3 výšky plechu, pozor, při pečení těsto nabyde
  7. Pečeme 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 170-180 °C, testem pomocí špejle zjistíme, zda je těsto důkladně propečené
  8. Po vychladnutí přelijeme povrch horkou polevou připravenou z čokolády, kterou jsme rozpustili v horké lázni, poklademe půlkami vlašských ořechů.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy