REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové potěšení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená bábovka z mouky, cukru, másla, kakaa a dalších ingrediencí, servírovaná posypaná strouhanými mandlemi.


Ingredience:
500 ghladké mouky
375 gcukru
250 gmásla
100 goloupaných celých mandlí
100 gjemné hořké čokolády
50 gkakaa
4 ksvajec
4 lžičkyrozpustné kávy
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžícestrouhaných mandlí
1 balíčekvanilkového cukru
1/4 lvody
strouhaná kůra z 1 citronu
tuk na vymazání

Postup:

1. Kávu rozpustíme ve 1/
4 litru vroucí vody a necháme vychladnout
2. Změklé máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme do hladké pěny, do ní postupně zašleháme vajíčka, pak přidáme kávu, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, kakao a vypracujeme hladké těsto
3. Nakonec do těsta zlehka vmícháme na hrubo posekanou čokoládu a oloupané celé mandle, vlijeme do vymazané bábovkové formy, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C
4. Necháme zchladnout, vyklopíme a posypeme na jemno nastrouhanými mandlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy