Recept na kávovo-čokoládovou bábovku upečenou z mouky, cukru, másla, kakaa a dalších ingrediencí, zdobenou čokoládovou polevou.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
375 g | cukru |
250 g | másla |
100 g | jemné hořké čokolády |
50 g | kakaa |
4 ks | vajec |
4 lžičky | rozpustné kávy |
2 lžičky | prášku do pečiva |
2 lžíce | strouhaných mandlí |
1 balíček | vanilkového cukru |
1/4 l | vody |
strouhaná kůra z 1 citronu | |
tuk na vymazání | |
čokoládová poleva v sáčku na přelití bábovky |
Postup:
1. Kávu rozpustíme ve 1/4 litru vroucí vody a necháme vychladnout
2. Změklé máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme do hladké pěny, do ní postupně zašleháme vajíčka, pak přidáme kávu, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, kakao a vypracujeme hladké těsto
3. Nakonec do těsta zlehka vmícháme na hrubo posekanou čokoládu a oloupané celé mandle, vlijeme do vymazané bábovkové formy, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C
4. Necháme zchladnout, vyklopíme, pak bábovku přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.