REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové pokušení pro maminky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečte malé čokoládové překvapení pro vaši maminku i celou rodinu na Den matek, ale klidně i jiný den v roce. Tady je recept, jak na to.


Ingredience:
100 gkvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa (ideálně okolo 60 %)
100 gmásla
3 ksvejce
2 lžícekvalitního kakaového prášku
2 lžícehladké mouky
2 lžícecukru krupice
2 lžičkyčerstvě mleté kávy
Haribo Love Hearts
máslo na vymazání formiček
cukr moučka nebo kakao na posypání
kakaový prášek nebo najemno mleté oříšky na vysypání formiček
vhodné formičky nejlépe ve tvaru srdce

Postup:
  1. Nejprve si připravte zapékací mističky. Můžete použít porcelánové, silikonové nebo kovové. Důkladně je vymažte máslem a vysypejte kakaovým práškem nebo mletými ořechy. Pokud použijete nádoby o objemu 150 ml, budete jich potřebovat 6 kusů.
  2. Čokoládu nalámejte do kovové nebo porcelánové misky, přidejte na kostičky nakrájené máslo a dejte rozpouštět do vodní lázně. Když se rozpustí, nechte chvilku vychladnout.
  3. Vejce našlehejte s cukrem do husté pěny. Ideální bude, když použijete robota se šlehací metlou. Lehce vychladlou čokoládu s máslem vlijte do vaječné směsi a důkladně promíchejte.
  4. Vsypte mouku, mletou kávu a kakaový prášek. Opět promíchejte. Pracujte opatrně, aby těsto zůstalo pěkně našlehané.
  5. Těsto nalijte do připravených zapékacích mističek. Do každého těsta dejte doprostřed jedno srdíčko z balení Haribo Love Hearts a dejte na hodinu do lednice.
  6. Troubu předehřejte na 200 °C.
  7. Zapékací mističky dejte do trouby a pečte 6 minut. Poté vyndejte z trouby ven a nechte pár minut odpočinout. Opatrně vyklopte na talíř a ozdobte Haribo srdíčky, ovocem, klidně i šlehačkou nebo zmrzlinou a lehce posypte moučkovým cukrem.
  8. Ihned podávejte. Vnitřek dezertu by měl zůstat alespoň lehce tekutý.
Poznámka:

Recept k článku: Čokoládové pokušení pro maminky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy