Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.
Ingredience:
150 g | předního hovězího masa |
120 g | mražené zeleninové polévkové směsi |
20 g | sádla |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | bramboru |
1 ks | cibule |
1/2 ks | klobásy |
4 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | sterilizované červené řepy |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
4 kuličky | celého pepře |
cukr | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso si omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1 l vody, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 15 minut
2. V době vaření masa si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno, klobásu na tenká kolečka, oloupaný brambor a sterilizovanou řepu na menší kostičky
3. Po 15 minutách vaření hovězího masa, hrnec sejmeme z ploténky, odpustíme páru, otevřeme a k masu přidáme mraženou polévkou směs, nakrájenou červenou řepu, brambory, rajčatový protlak, bobkový list, celý pepř a tlakový hrnec opět uzavřeme a vaříme dalších 10 minut
4. Mezitím si na rozehřátém sádle osmahneme cibuli s klobásou
5. Po 10 minutách si hrnec opět sejmeme z ploténky, odpustíme ventilem páru, hrnec otevřeme a přidáme osmahnutou cibuli s klobásou, pak hrnec vrátíme na ploténku, polévku dochutíme octem, špetkou cukru, solí a vše společně prohřejeme
6. Hotový boršč servírujeme na talířích se lžící zakysané smetany.