REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlý boršč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
150 gpředního hovězího masa
120 gmražené zeleninové polévkové směsi
20 gsádla
1 ksbobkového listu
1 ksbramboru
1 kscibule
1/2 ksklobásy
4 lžícezakysané smetany
2 lžícesterilizované červené řepy
1 lžícerajčatového protlaku
4 kuličkycelého pepře
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Hovězí maso si omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1 l vody, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 15 minut
2. V době vaření masa si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno, klobásu na tenká kolečka, oloupaný brambor a sterilizovanou řepu na menší kostičky
3. Po 15 minutách vaření hovězího masa, hrnec sejmeme z ploténky, odpustíme páru, otevřeme a k masu přidáme mraženou polévkou směs, nakrájenou červenou řepu, brambory, rajčatový protlak, bobkový list, celý pepř a tlakový hrnec opět uzavřeme a vaříme dalších 10 minut
4. Mezitím si na rozehřátém sádle osmahneme cibuli s klobásou
5. Po 10 minutách si hrnec opět sejmeme z ploténky, odpustíme ventilem páru, hrnec otevřeme a přidáme osmahnutou cibuli s klobásou, pak hrnec vrátíme na ploténku, polévku dochutíme octem, špetkou cukru, solí a vše společně prohřejeme
6. Hotový boršč servírujeme na talířích se lžící zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy