Náš salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Například červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
2 hrsti | listů baby špenátu |
2 hrsti | listů řepy |
1 hrst | vlašských ořechů |
200 g | nivy |
2 ks | předvařené řepy |
2 ks | zelená jablka |
100 ml | olivového oleje |
50 ml | vody |
2 lžičky | dijonské hořčice |
1 lžíce | bílého vinného octa |
šťáva z 1/2 citronu | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
- Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte a opepřete.
- Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves s.r.o. nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.
Poznámka:Recept k článku: Kouzla a čáry s podzimními surovinami z našeho kraje