Pikantní salát s nakrájeným ementálem, hlávkovým salátem a ananasem, dochucený ochucenou majonézou.
Ingredience:
Rozpočet pro 2 osoby: | |
200 g | ementálu |
200 g | konzervovaného ananasu |
1 ks | hlávkového salátu |
Zálivka: | |
100 g | majonézy |
100 ml | sladké smetany |
1 lžíce | hořčice |
tabasco | |
sůl | |
strouhaný čerstvý křen (množství dle chuti) | |
1 ks | kostky masoxu |
1 lžíce | hladké mouky (vrchovatá) |
olej | |
sůl | |
studená voda |
Postup:
1. Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, nakrájíme na čtyři díly, důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a listy natrháme na menší kousky
2. Ananas scedíme a nakrájíme na menší kostky
3. Ementál nakrájíme na kostičky
4. Vše vložíme do mísy a zalijeme připravenou zálivkou z rozšlehané smetany s majonézou, hořčicí, ochutíme několika kapkami tabasca, špetkou soli a zlehka promícháme
5. Necháme vychladit.
– Místo hlávkového salátu můžeme použít ledový salát.