Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny? Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru! Její konzumace má vliv na odolnější organismus, pomáhá trávení, působí jako prevence před různými nemocemi a je také silným antioxidantem. Vyzkoušejte proto tento recept, kde červená řepa hraje důležitou roli.
Ingredience:
1 balení (425 ml) | Bonduelle Řepa strouhaná Vapeur |
200 g | polohrubé mouky |
200 g | hořké čokolády |
100 g | hnědého cukru |
100 g | másla |
80 g | slunečnicového oleje |
100 ml | mléka |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
2 lžíce | kakaa |
3 ks | velká vejce |
zakysaná smetana k podávání | |
forma na muffiny + papírové košíčky |
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.
- Smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a nahrubo nalámanou čokoládou. Směs důkladně promixujte, aby z čokolády zůstaly kousky o velikosti hrášku.
- Vajíčka, rozpuštěné máslo, olej, mléko pokojové teploty a slitou Bonduelle Řepu strouhanou Vapeur rozmixujte na řídké pyré.
- Ochucenou mouku s řepným pyré smíchejte v misce, aby se směs hezky spojila. Rozdělte ji do připravených papírových košíčků a vložte do trouby.
- Pečte 20 – 25 minut a servírujte vlažné se zakysanou smetanou.
Recept k článku: Tři důvody, proč se bez řepy v kuchyni neobejdete