REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadýchaná malinová bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, cukru, smetany a vajec posypané malinami a drobenkou, upečené dorůžova.


Ingredience:
500 gmalin
350 gpolohrubé mouky
180 gpískového cukru
1/4 lsmetany ke šlehání
2 ksvajec
1 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
moučkový cukr na posypání
Na drobenku:
100 ghrubé mouky
100 gpískového cukru
80 gtuku

Postup:

1. Na drobenku do mísy vsypeme hrubou mouku, přidáme pískový cukr, na menší kousky nakrájený tuk a prsty vypracujeme drobenku
2. Prosátou polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr, smetanu, vejce a vše dobře promícháme
3. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, posypeme očištěnými malinami, drobenkou, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Vychladlý moučník pocukrujeme a nakrájíme na dílky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy