REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.


Ingredience:
2 ksstředně velké červené řepy
200 gsýra Jadel
2 lžícejablečného octa
1 lžíceolivového oleje extra virgine
1 lžícekrupicového cukru
1 lžícekaparů
1 lžičkanakládaného zeleného pepře
lístky bazalky na ozdobu
sezamová semínka
voda
sůl

Postup:

1. Řepu očistíme, vložíme do vroucí vody a vaříme 10 až 15 minut (pracujeme v rukavicích!), pak zchladíme studenou vodou a oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka
2. Ocet, cukr, olej a trochu soli prošleháme, plátky řepy dáme do misky a přelijeme připravenou marinádou, odložíme na 30 minut do chladna
3. Jadel si překrájíme na kousky velikosti sousta a přemístíme na plech, vystlaný papírem na pečení, dáme do trouby pod gril na cca 5 minut, pak necháme zcela vychladnout
4. Na talíře naskládáme plátky řepy, přelijeme marinádou, posypeme sezamem, přidáme sýr, kapary, pepř a dozdobíme bazalkovými lístky.

Doporučení:

Můžeme ještě pro efekt i chuť pokapat balzamikovým krémem (já měla rosso).

Poznámka:

Jadel patří mezi přírodní pařené sýry vyráběné z kravského mléka.Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy