pečené, grilované
Bánh Mi
Vietnamské bagety připravované na grilu, plněné karbanátky, zeleninou a pikantní omáčkou. Recept ze seriálu TV Prima Ohnivé kuře.
Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů
Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte
i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. U tohoto pokrmu popusťte uzdu své fantazii a pohrajte si se servírováním. Ať jí o něco dřív oči než ústa. Vytvarujte z brambůrek, okurky, papriky, rajčat, mrkve, řapíkatého celeru i dipů malá umělecká díla, kterým neodolá ani ten největší škarohlíd.
Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra
Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.
Falešná husí játra
Takto připravená játra vepřová nebo kuřecí chutnají podobně jako játra husí a přitom vyjdou levněji.
Granola se sušeným ovocem
Granola neboli zapečené, křupavé a oslazené müsli, se stává čím dál oblíbenější pochutinou ke snídani, kterou si může každý z nás jednoduše připravit doma. V kombinaci s bio bílým jogurtem a javorovým sirupem si ji určitě zamilujete i vy.
Hermelín v provensálských bylinkách
Vůni středomoří dodají tomuto sýru provensálské bylinky smíchané s olejem. Hermelín, uzavřený v alobalu, se pak krátce ogriluje.
Italská trikolora s rajčaty, pestem a smetanou, servírovaná ve skle
Grilovaná rajčata a česnek, rukolové pesto a dotuha ušlehaná smetana jako efektní předkrm každé letní párty.
Krůtí chlebíček
Masová nádivka upečená ve formě na biskupský chlebíček, obložená anglickou slaninou, prokládaná plátky masa, vejci a ochucenou masovou směsí.
Křupavé košíčky ze sýru Gran Moravia plněné ricottou
Luxusní slavnostní pohoštění ze sýrů La Formaggeria Gran Moravia. Vyzkoušejte například tyto sýrové košíčky naplněné směsí z Ricotty, smetany, bylinek, pepře a soli.
Kuřecí roláda servírovaná za studena
Roláda z kuřecích prs obložená anglickou slaninou, naditá ochuceným kuskusem, upečená v troubě doměkka, servírovaná za studena, s čerstvým pečivem, listovým nebo zeleninovým salátem, s grácií a láskou …
Kuřecí závin
Studený závin, výborný jako předkrm nebo slaný moučník k vínu.
Lilky pečené na kyselo
V celku upečené lilky (baklažány), oloupané, nakrájené na kousky, smíchané s olivovým olejem, balzamikovým octem, česnekem, rajčaty a kořením.
Minisekaná v listovém těstě
Čtverce listového těsta naplněné ochucenou sekanou a karamelizovanou cibulkou, posypané sezamem, upečené dozlatova.
Párky v listovém těstě servírované ve formě špízů
Na malé kousky nakrájené párky, zabalené do listového těsta a upečené v troubě dozlatova, servírované jako špízy.
Paštičky s krémem z pečeného lososa a mascarpone
Slavnostní pohoštění v podobě košíčků z listového těsta plněných krémem z pečeného lososa a mascarpone, ochuceného citronovou šťávou a bílým pepřem.
Paštičky z listového těsta s uzenou rybou
Chuťovky z upečeného listového těsta plněné rybí pomazánkou, ozdobené lžičkou domácího pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.
Pečená červená řepa servírovaná s kozím sýrem
V troubě v alobalu upečená červená řepa, za studena nakrájená na plátky, pak marinovaná, servírovaná spolu s kozím sýrem a opečenou bagetkou.
Pečená řepa na salátu s křenovou šlehačkou
Řepa pečená v alobalu, poté nakrájená na plátky, zdobená ušlehanou smetanou s křenem. Podávaná na lehkém salátu.
Pečená sýrová roláda
V troubě upečený plát sýrového těsta potřený ochucenou tvarohovou nádivkou, těsto zavinuté do tvaru rolády a zprudka krátce zapečené pod grilem, posypané nastrouhaným sýrem. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, jako předkrm, či chuťovka k pivu či vínu spolu s pečivem.
Pirožky plněné játrovou paštikou
Pirožky připravené z listového těsta, naplněné játrovou paštikou a upečené v troubě dozlatova.
- 1
- 2
- Následující
reklama