REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, grilované


Bánh Mi

Vietnamské bagety připravované na grilu, plněné karbanátky, zeleninou a pikantní omáčkou. Recept ze seriálu TV Prima Ohnivé kuře.

Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů

Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte
i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. U tohoto pokrmu popusťte uzdu své fantazii a pohrajte si se servírováním. Ať jí o něco dřív oči než ústa. Vytvarujte z brambůrek, okurky, papriky, rajčat, mrkve, řapíkatého celeru i dipů malá umělecká díla, kterým neodolá ani ten největší škarohlíd.

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.

Falešná husí játra

Takto připravená játra vepřová nebo kuřecí chutnají podobně jako játra husí a přitom vyjdou levněji.

Granola se sušeným ovocem

Granola neboli zapečené, křupavé a oslazené müsli, se stává čím dál oblíbenější pochutinou ke snídani, kterou si může každý z nás jednoduše připravit doma. V kombinaci s bio bílým jogurtem a javorovým sirupem si ji určitě zamilujete i vy.

Hermelín v provensálských bylinkách

Vůni středomoří dodají tomuto sýru provensálské bylinky smíchané s olejem. Hermelín, uzavřený v alobalu, se pak krátce ogriluje.

Italská trikolora s rajčaty, pestem a smetanou, servírovaná ve skle

Grilovaná rajčata a česnek, rukolové pesto a dotuha ušlehaná smetana jako efektní předkrm každé letní párty.

Krůtí chlebíček

Masová nádivka upečená ve formě na biskupský chlebíček, obložená anglickou slaninou, prokládaná plátky masa, vejci a ochucenou masovou směsí.

Křupavé košíčky ze sýru Gran Moravia plněné ricottou

Luxusní slavnostní pohoštění ze sýrů La Formaggeria Gran Moravia. Vyzkoušejte například tyto sýrové košíčky naplněné směsí z Ricotty, smetany, bylinek, pepře a soli.

Kuřecí roláda servírovaná za studena

Roláda z kuřecích prs obložená anglickou slaninou, naditá ochuceným kuskusem, upečená v troubě doměkka, servírovaná za studena, s čerstvým pečivem, listovým nebo zeleninovým salátem, s grácií a láskou …

Kuřecí závin

Studený závin, výborný jako předkrm nebo slaný moučník k vínu.

Lilky pečené na kyselo

V celku upečené lilky (baklažány), oloupané, nakrájené na kousky, smíchané s olivovým olejem, balzamikovým octem, česnekem, rajčaty a kořením.

Minisekaná v listovém těstě

Čtverce listového těsta naplněné ochucenou sekanou a karamelizovanou cibulkou, posypané sezamem, upečené dozlatova.

Párky v listovém těstě servírované ve formě špízů

Na malé kousky nakrájené párky, zabalené do listového těsta a upečené v troubě dozlatova, servírované jako špízy.

Paštičky s krémem z pečeného lososa a mascarpone

Slavnostní pohoštění v podobě košíčků z listového těsta plněných krémem z pečeného lososa a mascarpone, ochuceného citronovou šťávou a bílým pepřem.

Paštičky z listového těsta s uzenou rybou

Chuťovky z upečeného listového těsta plněné rybí pomazánkou, ozdobené lžičkou domácího pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.

Pečená červená řepa servírovaná s kozím sýrem

V troubě v alobalu upečená červená řepa, za studena nakrájená na plátky, pak marinovaná, servírovaná spolu s kozím sýrem a opečenou bagetkou.

Pečená řepa na salátu s křenovou šlehačkou

Řepa pečená v alobalu, poté nakrájená na plátky, zdobená ušlehanou smetanou s křenem. Podávaná na lehkém salátu.

Pečená sýrová roláda

V troubě upečený plát sýrového těsta potřený ochucenou tvarohovou nádivkou, těsto zavinuté do tvaru rolády a zprudka krátce zapečené pod grilem, posypané nastrouhaným sýrem. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, jako předkrm, či chuťovka k pivu či vínu spolu s pečivem.

Pirožky plněné játrovou paštikou

Pirožky připravené z listového těsta, naplněné játrovou paštikou a upečené v troubě dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy