REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, grilované


Bánh Mi

Vietnamské bagety připravované na grilu, plněné karbanátky, zeleninou a pikantní omáčkou. Recept ze seriálu TV Prima Ohnivé kuře.

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.

Falešná husí játra

Takto připravená játra vepřová nebo kuřecí chutnají podobně jako játra husí a přitom vyjdou levněji.

Hermelín v provensálských bylinkách

Vůni středomoří dodají tomuto sýru provensálské bylinky smíchané s olejem. Hermelín, uzavřený v alobalu, se pak krátce ogriluje.

Italská trikolora s rajčaty, pestem a smetanou, servírovaná ve skle

Grilovaná rajčata a česnek, rukolové pesto a dotuha ušlehaná smetana jako efektní předkrm každé letní párty.

Krůtí chlebíček

Masová nádivka upečená ve formě na biskupský chlebíček, obložená anglickou slaninou, prokládaná plátky masa, vejci a ochucenou masovou směsí.

Kuřecí roláda servírovaná za studena

Roláda z kuřecích prs obložená anglickou slaninou, naditá ochuceným kuskusem, upečená v troubě doměkka, servírovaná za studena, s čerstvým pečivem, listovým nebo zeleninovým salátem, s grácií a láskou …

Kuřecí závin

Studený závin, výborný jako předkrm nebo slaný moučník k vínu.

Lilky pečené na kyselo

V celku upečené lilky (baklažány), oloupané, nakrájené na kousky, smíchané s olivovým olejem, balzamikovým octem, česnekem, rajčaty a kořením.

Minisekaná v listovém těstě

Čtverce listového těsta naplněné ochucenou sekanou a karamelizovanou cibulkou, posypané sezamem, upečené dozlatova.

Párky v listovém těstě servírované ve formě špízů

Na malé kousky nakrájené párky, zabalené do listového těsta a upečené v troubě dozlatova, servírované jako špízy.

Paštičky s krémem z pečeného lososa a mascarpone

Slavnostní pohoštění v podobě košíčků z listového těsta plněných krémem z pečeného lososa a mascarpone, ochuceného citronovou šťávou a bílým pepřem.

Paštičky z listového těsta s uzenou rybou

Chuťovky z upečeného listového těsta plněné rybí pomazánkou, ozdobené lžičkou domácího pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.

Pečená červená řepa servírovaná s kozím sýrem

V troubě v alobalu upečená červená řepa, za studena nakrájená na plátky, pak marinovaná, servírovaná spolu s kozím sýrem a opečenou bagetkou.

Pečená řepa na salátu s křenovou šlehačkou

Řepa pečená v alobalu, poté nakrájená na plátky, zdobená ušlehanou smetanou s křenem. Podávaná na lehkém salátu.

Pečená sýrová roláda

V troubě upečený plát sýrového těsta potřený ochucenou tvarohovou nádivkou, těsto zavinuté do tvaru rolády a zprudka krátce zapečené pod grilem, posypané nastrouhaným sýrem. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, jako předkrm, či chuťovka k pivu či vínu spolu s pečivem.

Pirožky plněné játrovou paštikou

Pirožky připravené z listového těsta, naplněné játrovou paštikou a upečené v troubě dozlatova.

Plněné cuketové závtiky

Tenké plátky mladé cukety připravené na grilu, plněné směsí leča, plátky anglické slaniny, brambor a hermelínu.

Plněné trojhránky

Tentokrát plněné krevetami.

Preclík – sendvič ve tvaru srdce

Velmi dekorativní studený předkrm, který můžete servírovat svému miláčkovi kdykoliv, kdy mu budete chtít říci, jak moc ho (ji) milujete.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy